Steluta Iuliana MITREA, Inspector Scolar General

Dragi elevi,

Stimaţi profesori,

Distinse oficialităţi,

Bine aţi venit la noi!

Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa vă adresează un călduros bun-venit la OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE MATEMATICĂ (clasele V-VI), desfăşurată la Slobozia, în perioada 10-13 aprilie 2023. Nevoii noastre de manifestare a spiritului de performanţă i se răspunde afirmativ, oferind posibilitatea acestui eveniment onorant pentru învăţământul ialomiţean.

Această olimpiadă poartă amprenta gândului înalt, a entuziasmului vostru tânăr şi se va înscrie ca moment de seamă în conştiinţa noastră, un punct de inflexiune în traseul nostru destinal. Prin starea dumneavostră de sprit, prin disponibilitatea de a ne fi oaspeţi, prin vibraţia intelectuală pe care o generaţi, puneţi oraşul nostru pe harta evenimentelor educaţionale de mare anvergură şi nuanţaţi cultural spaţiul slobozean. Cunoştinţele voastre vor face ca fruntea încreţită a lumii să aibă o licărire de lumină, una infuzată de emoţie şi de raza Învierii.

Celebrul citat al lui Galileo Galilei „matematica este limba cu care Dumnezeu a scris Universul”  este cel care ne-a motivat să generăm acest context, totul pentru a oferi o viziune despre lume care să potenţeze calitatea  noastră umană şi prin care să validăm o realitate a învăţământului românesc, una colorată de spirit competitiv, dinamism şi eleganţă.

Stimaţi colegi, sub umbrela acestei competiţii, vă invităm să trăiţi momente autentice de cultură locală, oferindu-ne onoarea de a vă prezenta elementele care definesc universul ialomiţean. Ne propunem ca, în zilele următoare,  să desfăşurăm un parcurs de cunoaştere (iar, pentru cei de aici, de re-cunoaştere) a obiectivelor turistice, istorice, culturale, care probabil în absenţa acestei olimpiade, riscau să treacă neobservate.

Închei intervenţia prin a ura succes elevilor participanţi, prin a vă mulţumi pentru onoarea pe care ne-o oferiţi prin prezenţa dumneavoastră aici şi prin a vă garanta că, în această sărbătoare, talentul, disciplina şi perseverenţa vor câştiga!

Olimpiada Nationala de Matematica 2023 © 2023 Site realizat de ISJ Ialomita